Psihiatri în București
Consult gratuit pentru persoanele asigurate
Doriți o programare?
Aveți o întrebare

Tratamente şi terapii

Prin terapiile pe care vi le propunem, intervenim într-un mod eficient, dar cu o preocupare crescută față de gradul dumneavoastră de tolerabilitate și ținând cont, în același timp, de preferințele pe care le aveți.

În psihiatrie, ca și în celelalte ramuri ale medicinei, recomandările de tratament trebuie să aibă la bază dovezi științifice clare și nu doar păreri, presupuneri sau experiențe personale. Astfel riscul de a urma un tratament ineficient scade considerabil.

Scopul terapiilor noastre nu este doar de a trata simptomele psihice, ci și de a reveni la nivelul de funcționare anterior apariției dezechilibrului psihic. Ne dorim să puteți munci, să vă bucurați de familie, de prieteni, să vă reluați activitățile care vă făceau plăcere.

Alegerea soluției terapeutice are la bază atât dovezile științifice existente, cât și raportul dintre beneficii și riscuri, specific fiecărui caz în parte. Psihiatria modernă nu se limitează doar la tratamentul medicamentos; psihoterapia, efortul fizic regulat, modificarea stilului de viață sau tehnicile de relaxare sunt terapii dovedite eficiente în anumite condiții.

Întelegem preocuparea dumneavoastră atunci când sunteți pe cale să începeți o nouă formă de tratament. Din această cauză vă vom prezenta dezavantajele fiecărei intervenții, vă răspundem la întrebări, iar acceptul dumneavoastră va fi hotărâtor în alegerea sau nu a unei terapii.